Download our app:

funfastic Racing

24 HOURS OF ZOLDER

LANGSTE STAAT VAN DIENST

Van alle races op Circuit Zolder heeft de 24 Hours of Zolder de langste staat van dienst. Tal van bekende piloten hebben het beste van zichzelf gegeven tijdens deze uitputtingsslag over ontelbare 4 kilometer lange rondjes.

Dat topweekend wordt nu extra gekleurd door twee nieuwe formules: de PURE ETCR, het eerste elektrische toerwagen kampioenschap ooit in ons land. En een nieuwe korte klassieke knaller: de Belcar Skylimit Sprint Cup.

De ETCR is de  elektrische versie van het FIA WTCR (World Touring Car Series) en meteen een fantastisch platform voor de grootste constructeurs om zich op vrijdag tijdens een volledig koolstofvrije nacht met elkaar te meten. Zolder staat zo op de kaart met onder meer Daytona, Zuid-Korea en het Chinese Guangdong. In de Belcar Skylimit Sprint Cup trekken Tourisme en GT wagens – in 5 klasses tussen 1000 en 3600 cc – een atmosferisch spurtje van 30 minuten.

Vaste ingrediënten zijn verder de Belcar Historic Cup en de Porsche Sprint Trophy Benelux. In de aanloop op 1 juli maakt iedereen plaats voor de VIP laps van de Petrolhead Thursday.

Wat je er ook uitkiest, geniet van het zuiderse, feeërieke sfeer – verfrissend avondbriesje door de tribune boven de pits, rood gloeiende remblokken in het donker. De ‘Grid Walk’ en het verrassende entertainment in de paddocks zijn de kers op de taart. Niet vergeten BV’s te spotten!

01/07/2021 - 04/07/2021
24 HOURS OF ZOLDER