Download our app:

Toerisme in Limburg

Circuit Zolder is gelegen in de mooiste provincie van België, Limburg. Het is dan ook algemeen geweten dat Limburg dé toerismeprovincie bij uitstek is in België. Naast zijn groene bossen en landelijke dorpjes, heeft Limburg ook een heel bruisend stadsleven aan te bieden te Hasselt en Genk.

Genk bezoeken?

Hasselt bezoeken?

Plan your stay!

Circuit Zolder’s Hot Tips voor een daguitstap in Limburg!

 

Fietsroutes in Limburg

Limburg is hét fietsparadijs van België. Met zijn honderden fietsroutes valt er altijd iets te zien, zowel op als af de fiets. Enkele pareltjes binnen de fietsroutes zijn “Fietsen door het water” en “Fietsen door de bomen”! Unieke locaties waar je helemaal tot rust komt.

Fietsen door het water 
Fietsen door de bomen

Niet in de mogelijkheid om een fiets mee te brengen? Geen probleem! Je kan zonder probleem een fiets huren en urenlang rijden door het fietsroutenetwerk van het oh zo mooie Limburg.

Fietsverhuur 

 

Toeristische attracties

Fietsen, racen, wandelen, … allemaal dingen die je kan doen in Limburg. Maar wist je dat er ook tal van toeristische attracties zijn? Hieronder enkele aanbevelingen.

Be-MINE: De prachtige oude mijnen in Beringen zijn de ideale excursie voor de toerist die wat wil opsteken over de rijke geschiedenis van het mooie gebied.
Be-MINE

Blote voeten pad: Voor de avonturiers onder ons, is er een blote voeten pad aangelegd in hartje Limburg. Kom tot rust en test je zintuigen in het mooie groene gebied.
Blote voeten pad

Bokrijk: Cultuur & natuur, de ideale combinatie om samen met het gezin een dagje op stap te gaan. Bokrijk ligt in hartje Limburg, omgeven door prachtige natuur. Kom tot rust op deze prachtige locatie samen met het gezin.
Bokrijk

Gallo Romeins Museum: In de oudste stad van België, Tongeren, ligt het Gallo Romeins Museum. Een ware troef voor de geschiedenisliefhebber. In 2011 haalde het museum nog de “museum of the year” prijs, wat alleen maar confirmeert dat het een troef voor Limburg is!
Gallo Romeins Museum

Alden Biesen: Een toeristische trekpleister in Limburg, met een antieke touch. De landcommanderij Alden Biesen is een prachtig kasteel waarin verschillende activiteiten georganiseerd worden. Hou je van geschiedenis met een vleugje actie? Dan is de Landcommanderij Alden Biesen een ideale uitstap voor jou!
Alden Biesen

Plopsa Indoor: Op stap met de kinderen, of waan jij je nog steeds kind? Dan is Plopsa Indoor dé ideale uitstap voor het gezin! Maak er samen met je favoriete Studio 100 helden een onvergetelijke dag van!
Plopsa Indoor

 

Lifestyle in Limburg

Versuz: Van aan zee tot diep in de Ardennen, iedereen kent “de Versuz”. In hartje Hasselt komt jong en oud samen om feest te vieren in de bruisende nachtclub.

Leuk weetje: “Versuz On Tour” komt ook tijdens onze 24HoZ langs om heel de nacht door voor het entertainment te zorgen!
Versuz

Maasmechelen Village: Shoppen in een pittoreske omgeving? Maasmechelen village has got you covered! Shop luxemerken tegen ongelooflijke prijzen!
Maasmechelen Village

Toerisme in Limburg