Ticketshop

Eerste sim race finale georganiseerd door E Racing Series (ERS)

15 juni 2018

Circuit Zolder en E Racing Series (ERS) lanceren e-Belcar met prijzenpot van 10.000 euro

Circuit Zolder en E Racing Series (ERS) lanceren een virtuele Belcar of e-Belcar tijdens de ‘echte’ Eleven Sports 24 Hours of Zolder. Sim racers leveren op 11 en 12 augustus strijd op race-simulatoren in de paddock van het circuit voor 25.000 toeschouwers.

ERS is het eerste Belgische platform voor sim racers. Circuit Zolder is dan weer de eerste partij in België die e-Racing faciliteert en integreert in het fysieke aanbod.       

Voor wie nu de wenkbrauwen fronst: e-Sports is het competitief spelen van online games voor liefhebbers uit de hele wereld. Vaak vinden de finalewedstrijden plaats in echte stadions met live publiek. Het is een niet te stuiten trend.

Wereldwijd werd er in 2017 bijna een miljard dollar verdiend aan tickets, merchandising en prijzengeld in e-Sports.

Circuit Zolder en ERS nemen voor de racesport resoluut het voortouw. Het e-Belcar kampioenschap werd door ERS in samenspraak met Circuit Zolder ontwikkeld.  

10.000 euro

Aangezien de Eleven Sports 24 Hours of Zolder de belangrijkste race is in het Belcar kampioenschap, was het een logische keuze om de finale van het Europese e-kampioenschap de vorm te geven van een e-Belcar, op dezelfde plaats en tijd. Deze eerste e-Belcar zal live worden uitgezonden op TV Vlaanderen, YouTube, Twitch.tv en wellicht ook aandacht krijgen op andere zenders. De prijzenpot van 10.000 euro spreekt alleszins tot de verbeelding. Belangrijk: iedereen in Europa kan deelnemen aan de kwalificaties.

Mooi Belcar-landschap

De e-Belcar maakt de grootste autosportcompetitie van België compleet. Het Belcar-landschap bestaat uit verschillende series met de Belgian Endurance Championship (de Belcar 24 Hours of Zolder zijn daarvan de hoofdmoot), de Belcar Youngtimer Cup (GT, Toerisme en Nineties) en de Belcar Historic Cup voor oldtimers. De manches voor deze series worden tijdens tal van raceweekends beslecht.

De e-Belcar is zonder twijfel maar een begin. Het is de ambitie van ERS om ook tijdens andere races een e-versie te lanceren om zo piloten en sim racers dichter bij elkaar te brengen en zelfs tegen elkaar te laten racen.

Voor meer informatie: http://eracingseries.eu/