Download our app:

funfastic Racing

PURE ETCR

ZOLDER GOES ELECTRIC: ZEG NIET VROOOOM, ZEG ZOEEEF

Niet zonder fierheid kunnen we voor volgend racejaar een nieuwe klepper aankondigen.  De PURE ETCR strijkt neer op ons Circuit. Dat is de elektrische tegenhanger van het FIA WTCR (World Touring Car Series) en meteen een fantastisch platform voor de grootste constructeurs om zich tijdens een volledig koolstofvrij evenement met elkaar te meten. Zolder staat zo op de kaart met onder meer Zuid-Korea en Denemarken.

“Een elektroshock in de racesport”, dat is de ambitie van de PURE ETCR. Er zijn geen kwalificaties, wel een loting. De races gelijken eigenlijk op een grand slam in het tennis: wiel aan wiel gevechten in beperkte groep met 500 kw elk en rechtstreekse uitschakeling. Geen tactiek, geen energieberekening. Een stevige elektrische lap erop.

Mooi zo. Circuit Zolder zet zo een belangrijke nieuwe stap in de elektrische wereld. Daarin waren we al jaren actief met de European Solar Challenge. Als support serie voor de zinderende straatgevechten van de PURE ETRC hebben we eveneens een nieuwigheid: het   volledig elektrische ERA Championship, ’s werelds eerste elektrische rookie-klasse.  We gaan naar de basics van het racen: een eenzitter (Mitsu-Bachi  F110e) met dezelfde krachtbron voor iedereen, maximum 6 piloten en 23 minuutjes plus 1 ronde vlammen… euh vonken.

02/07/2021 - 03/07/2021
PURE ETCR