Download our app:

funfastic Racing

DTM Zolder

DTM: Een nieuw hoofdstuk

De DTM begint dit jaar aan een nieuw hoofdstuk in zijn rijke historie die in 1984 op Circuit Zolder begon. In 2021 wordt er voor het eerst gereden met auto’s volgens het GT3-reglement. Dat betekent vooral een grotere variëteit in het deelnemersveld met spraakmakende sportwagenmerken, maar ook verschillende wagen- en motorconcepten op de grid. Tevens komen er nieuwe teams: zo heeft oud-F1-wereldkampioen Jenson Button zijn eigen team ingeschreven voor deelname aan de DTM en is het gerenommeerde AF Corse van de partij met onder anderen oud-F1-coureur Alexander Albon. Daarnaast zijn er gekende namen uit de afgelopen jaren bij. Natuurlijk houdt de DTM vast aan zijn DNA: sprintraces zonder rijderswissels, zo snel mogelijke pitstops en professionele rijders.

Historie herleeft

In het voorprogramma van de DTM komen onder de noemer DTM Classic de Tourenwagen-Legenden in actie. Hier zijn niet alleen succesvolle DTM-auto’s uit de historie te zien, maar vaak stappen ook succesvolle helden van vroeger in om te laten zien dat ze nog niets van hun kunnen verloren hebben. Ook zijn de Porsche Carrera Cup Benelux – dit jaar voor het eerst met de nieuwe generatie van de 911 – en de Lotus Cup te gast.

Circuit Zolder, de geboorteplaats van DTM. Wist je dat de allereerste DTM-race ooit plaats heeft gevonden op Circuit Zolder? Dit was in 1984!

Welke auto’s rijden er mee? Sportwagens volgens GT3-reglement van diverse fabrikanten

Is je interesse gewekt?
€ 10,00 vrijdag – € 24,00 zaterdag
€ 29,00 zondag – € 39,00 weekend

Meer informatie: www.dtm.com/tickets

07/08/2021 - 08/08/2021
DTM Zolder