Download our app:

Reglement avondfietsen

WANNEER KAN IK KOMEN FIETSEN?

Openingsuren: dinsdag, woensdag en donderdag van 18.15 uur tot 21.15 uur dan wordt de laatste ronde ingezet en om 21.30 uur sluit onze crew de piste.

Op dinsdag, woensdag en donderdag mogen alleen koersfietsen & MTB’s op de track.
Skeelers /G-wielrenners mogen op maandag van 18.15 uur tot 21.00 uur

HOEVEEL MOET IK BETALEN?

De inkom bedraagt € 3,00 per dag of je kan ook Cycling Card aanvragen. Deze jaarlijkse fietspas of Cycling Card kost €39. Registratie voor deze kaart kan enkel via de website van Circuit Zolder.

Indien u niet beschikt over internetbankieren kan u storten op het volgende rekeningnummer:

ING NV 335-0340431-07
IBAN BE74 3350 3404 3107 – BBRUBEBB

Vermeld je e-mailadres, naam, voornaam en adres. Wij mailen u het bevestigingsformulier waarop de aanvraag van de Cycling Card staat en u reeds toegang hebt met deze voucher tot het avondfietsen, dit in afwachting van de aanmaak van jouw Cycling Card.

WANNEER MOET IK MAAR 40 EURO BETALEN?

Enkel Limburgse wielrenners aangesloten bij een Limburgse Wielerclub van Wielerbond Vlaanderen tot de categorie junioren kunnen een abonnement bekomen voor de prijs van €29. Let wel: verplicht WBV-vergunningnummer te melden geboortedatum, naam, voornaam, adres en hier is geen welkomstpakket inbegrepen!

Voor kinderen die niet aangesloten zijn bij de Limburgse Wielerschool tot en met 14 jaar is het €40 voor de Cycling Card en zonder welkomstpakket.

IK BEN INWONER VAN DE GEMEENTE HEUSDEN-ZOLDER?

De inwoners van de gemeente Heusden-Zolder kunnen gratis toegang verkrijgen enkel op vertoon van hun identiteitskaart.

HOELANG MOET IK WACHTEN OP MIJN CYCLING CARD?

Normaal gezien zal het één week duren vooraleer de kaart klaar is. Deze zal dan klaar liggen aan de hob-unit/ingang avondfietsen. De verdeling van de Cycling Cards start eind April.

MET WELK TYPE FIETSEN MAG ER GEREDEN WORDEN?

Enkel racefietsen, mountainbikes & sportfietsen zijn toegelaten.
Elektrische fietsen, ligfietsen & skeelers zijn toegelaten op maandag.
Skeelers & ligfietsen van 18u15 tot 20u, Elektrische fietsen van 20u00 tot 21u30..

KAN IK KOMEN SKEELEREN OF G-WIELRENNEN?

Dit is mogelijk, speciaal voor skeelers en G-wielrenners organiseert Circuit Zolder de Roller Mondays. Zo kunnen skeelers en G-wielrenners in rustige omstandigheden sporten waarbij ook EHBO-ondersteuning voorzien is. Dit is bovendien gratis voor G-wielrenners.

BEN IK VERZEKERD?

Personen met een Cycling Card jaarabonnement zijn verzekerd voor lichamelijke schade maar niet voor materiële schade. Personen met een dagticket zijn niet verzekerd.

MOET IK EEN HELM DRAGEN? MAG IK NAAR MUZIEK LUISTEREN?

Het dragen van een helm is verplicht voor iedereen die zich op de piste wil begeven.
Voor uw veiligheid wordt het beluisteren van muziek tijdens het fietsen ten stelligste afgeraden.
Bij gebruik van een tijdritbeugel, is het verboden om in groep te rijden. Alleen op de kop van de groep mag je gebruik maken van tijdritbeugel.

MOET IK MIJN IDENTITEITSKAART BIJ HEBBEN?

U moet zich, indien gevraagd, aan de ingang kunnen legitimeren met uw identiteitskaart. Dit indien zich steekproeven voordoen zodat onze crew de identiteitskaart kan vergelijken met de Cycling Card.

De Cycling Card is strikt persoonlijk en mag niet worden doorgegeven. Bij misbruik zal de kaart onmiddellijk in beslag genomen worden en kan u voor dit jaar geen nieuwe kaart aanvragen!

HOE WEET IK DAT ER GEEN AVONDFIETSEN IS?

Indien de piste niet beschikbaar is wegens onvoorziene omstandigheden zoals de weersomstandigheden of de opbouw van een evenement zal dit tijdig op de Facebookpagina Avondfietsen Circuit Zolder gecommuniceerd worden. Of er zal een boodschap aan de ingang van het avondfietsen opgehangen worden.

HOE MOET IK MIJ GEDRAGEN OP DE PISTE?

Hoffelijk gedrag t.o.v. andere fietsers is een vereiste. Er wordt altijd links ingehaald en nooit langs rechts. De tragere rijders worden geacht rechts te rijden en geen bruuske bewegingen te maken.

Valpartijen en onregelmatigheden kunnen aan de ingang gemeld worden. Onze crew zal dan zo snel mogelijk zich naar het slachtoffer begeven en de eerste hulp bieden. Bij ernstige valpartijen zullen zij een ambulance oproepen.

IK HEB NOG ALTIJD EEN VRAAG OVER HET AVONDFIETSEN?

Voor al uw vragen mail avondfietsen@circuit-zolder.be wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Volg het avondfietsen op Facebook.